طریقه نگهداری گل ارکیده

طریقه نگهداری گل ارکیده

طریقه نگهداری گل ارکیده

خاک: گلدانی مخلوط از خاک برگ، پیت و خاک معمولی می توان برای ارکیده مناسب باشد.

دما: برنامه دمایی بکار گرفته شده تحت تاثیر جنس گیاه مورد نظر خواهد بود. در کل ارکیده ها گیاهانی گرمسیر بوده و بومی شرایط گرم و مرطوب محسوب می شوند و به همین دلیل می توان آنها را در دمای آپارتمانها نگهداری کرد. دمای مطلوب این گیاه بین ۱۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد است و توجه کنید نباید گیاه را در نزدیکی لوازم گرمایشی قرار داد. دمای خنک پاییزه موجب تحریک گل آغازی و بیشتر شدن طول ساقه گل دهنده می شود. ولی ادامه دمای سرد موجب سقط غنچهها می شود. دماهای بالای ۳۰ درجه سانتیگراد رشد گیاه را کند می کند.

در مورد ارکیده های سیمبیردیوم، برای گل دادن به دمای ۱۰ درجه سانتیگراد در شب و ۲۱ تا ۲۴ درجهسانتیگراد در روز نیاز دارند. در طول تابستان گیاهان در دمای ۳۲ درجه سانتیگراد قادر به زیست هستند با این حال نباید آنها را به مدت طولانی درمعرض این دما قرار داد.

آبیاری: یکی از رایج ترین اشتباهاتی که در مورد ارکیده می شود آبیاری بیش از حد آن است. با این حال ارکیده ها دوست ندارد تا مرز خشکیدگی و پژمردگی (Wilting) بی آب بمانند. گلدانها قبل از خشک شدن باید آبیاری شوند و صبر شود تا دوباره تقریبا نزدیک به خشک شدن برسد تا مجددا آبیاری انجام شود.

فاصله آبیاری بسته به مواد تشکیل دهنده خاک گلدان دارد (که اغلب از مواد سبک و جاذب آب استفاده می شود.) در هوای معتدل و یا سرد کافیست که هر ۱۰-۱۲ روز یکبار به ارکیده آب بدهید و در هوای گرم هر زمان که خاک گلدان نزدیک به خشک شدن بود، در حدود هفته ای یکبار گلدان را آبیاری کنید. آب مناسب برای ارکیده آبی با املاح کم است. اگر در محلی زندگی می کنید که آب آهک و یا املاح زیادی دارد سعی کنید از آب باران یا آب جوشیده استفاده کنید.

آبیاری و کیفیت آب مورد استفاده برای ارکیدهها از مهمترین عوامل محیطی مربوط به پرورش این گلها میباشد.

توجه کنید هنگام آبیاری روی غنچهها و شکوفهها را آب نپاشید زیرا عمر گلها کم می شود.

همچنین نیاز رطوبتی این گیاهان باید به نحو دیگری تامین شود. معمولا در خاک این گیاه از دانههای سنگهای سبک معدنی مانند لیکا و پرلیتهای درشت یا پوکههای معدنی درشت استفاده می شود تا ریشه گیاه با چسبیدن به این مواد معدنی رطوبت هوا را از آنها بگیرد.

نور: احتیاج به نور بسته به جنس ارکیده تحت کشت متفاوت است. در کل ارکیده ها مخصوصا ارکیده فالانوپسیس گیاهانی سایه دوست حساب می شوند. محل گلدان نباید خیلی تاریک و نه خیلی در معرض تشعشع آفتاب باشد مکان گلدان باید روشن و نورگیر باشد، اما بیش از حد آفتابی نباشد. در انتخاب مکان مناسب برای ارکیده دقت کنید تا بتواند واقعا رشد کند. اگر نور خورشید به مدت طولانی به آن بتابد و یا اگر محل بیش از حد تاریک باشد، ارکیده گلهایش را از دست می دهد و به مرور زمان خشک می شود.

کود دهی: به منظور حداکثر رشد به ارکیدهها هر دو هفته یا یک ماه یک بار باید کود داد. البته به شرطی که برای آنها نور، دما و آب مناسب فراهم شده باشد. نسبت کود به کاربرده شده بسته به محیط کشت متفاوت خواهد بود. کودهای کند آزاد شونده برای ارکیده بطور موفقیت آمیزی مورد استفاده قرار میگیرد.

برخی از پرورش دهندگان ترکیبی از کودهای مایع و آزاد کننده کند را ترجیح میدهند که محصول یکنواخت تری از مواد مغذی را در مدت زمان طولانی تر فراهم میآورد. استفاده از کودهای آزاد کننده کند بیخطر بوده و اگر بطور تصادفی مقدار زیادی از آن بکار برده شود تخریب کمتری را به دنبال خواهد داشت. در طول ماههای زمستان کودیاری را کم می کنند.

کودهایی که به مرور تجزیه و آزاد شوند یا کودی با ترکیب ۱۴-۱۴-۱۴ درصد متشکل از NPK (همراه با سایر عناصر کممصرف مورد نیاز) به صورت ماهانه با دوز یک در هزار یا نیم در هزار برای رشد گیاه مفید خواهد بود.

در گلخانههای حرفهای در زمان گلدهی از میزان فسفر را افزایش می دهند مثلا از کود ۲۰-۳۰-۱۰ استفاده می کنند. همچنین در طول ماههای زمستان کودیاری را کم می کنند.

از طرف دیگر پیشنهاد می شود در زمانی که گیاه شکوفه دارد کودیاری انجام نشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال گل به تمام نقاط کشور

پشتیبانی 24 ساعته

تضمین کیفیت و قیمت

تلفن 3330 3300 021